• Kinderzangles

  Vind je het leuk om te zingen dan kan dat bij het VocaalAtelier vanaf groep 2. Je krijgt privéles en gaat heel veel liedjes zingen en ook de muzikale leerdoelen uit het muziekonderwijs komen spelenderwijs aan bod. Je leert een beetje over toonhoogte, ritme en stemgebruik. 

  Vanaf groep 3 kan je ook muzikale vaardigheden leren zoals ritme, van blad zingen en basisbegrippen. Daarvoor gebruiken we methode Nachtegaal. Een methode speciaal voor kinderen geschreven door Caro Kindt van de koorschool Nieuw Vocaal Amsterdam. Bekijk het YouTube filmpje van Caro over Solfège les met de methode Nachtegaal en krijg een indruk. Wij geven dezelfde lessen in Eindhoven in kinderkoor verband en bij ons heet het: Zingen is leuk. Samen zingen nog leuker!

  Methode Nachtegaal is niet verplicht hoor, als je alleen zingen wilt is dat ook goed. Maar als je later iets met zingen of muziek wil doen zoals een talentshow, muziek voor je beroep of je wilt gewoon zingen, dan kan je het niet vroeg genoeg leren. Muzikale vaardigheden is voor zingen net zo belangrijk als lezen en rekenen in het gewone leven. 

  Zingen en ook nog muziekles en noten leren lezen, daar heb je je hele leven plezier van. 

  Wil je dus zang en muziekles in een kinderkoor? Kom dan naar Basisschool Reigerlaan en Eindhoven op dinsdagmiddag. Kijk voor alle informatie over "Zingen is leuk. Samen zingen leuker!" op de pagina.

 • Solf├Ęge les met de methode Nachtegaal