Het beste adres voor je zangles; tips en adviezen

Er zijn talloze zangdocenten in Nederland, maar hoe kies jij nou jouw adres waar jij zangles gaat volgen? Belangrijk is dat je natuurlijk geen tientallen kilometers hoeft te rijden, je met plezier naar zangles gaat en niet algeheel onbelangrijk natuurlijk ook dat je je op je gemak voelt. Er zijn uiteraard nog meerdere factoren van belang en die hebben wij in deze blog voor jullie uitgelicht. Hopelijk kan jij binnenkort aan de slag met jouw zanglessen en vind je de perfecte zangcoach!

 

Begin in de buurt met zoeken

Natuurlijk kan je je beste vriend ‘Google’ raadplegen, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je ervaringen van andere hoort. Wanneer je op zoek bent naar een zangcoach in de omgeving Eindhoven kom je er al snel tientallen tegen, hoe je dan moet kiezen is een raadsel. Het is dus van belang dat je eerst gaat kijken in jouw eigen netwerk, wie volgen er zangles die je kent? Vraag vrienden, vriendinnen, ouders, nichtjes en neefjes naar goede tips. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw zangcoach een vrouw is, dan kun je veel gerichter vragen stellen en natuurlijk ook doorvragen naar de ervaringen en vooruitgang die zij geboekt hebben bij de desbetreffende zangdocent. Het is natuurlijk ook niet fijn om kilometers te moeten rijden voordat je naar zangles gaat, zoek dus een adres zo dichtbij mogelijk zodat je niet al te veel kilometers hoeft te maken om een uurtje les te gaan volgen.

 

Je moet je op je gemak voelen

Wanneer je tijdens je zangles jezelf niet kan ontspannen kan je jezelf voorstellen dat je minder snel vooruitgang boekt. Je moet je op je gemak voelen en in een vertrouwelijke omgeving terecht komen. Iedereen heeft verschillende redenen om op zangles te gaan, maar voor een coach is het vooral belangrijk dat je op een gezonde manier zingt. Wanneer je dit doet met teveel spanning kunnen je stembanden beschadigen en dat wil je natuurlijk niet. Je moet dus een goede klik voelen met jouw zangdocent, jouw doelen centraal stellen en een vertrouwensband opbouwen. Iedere les moet tenslotte een feestje zijn!

Privé of groepszangles volgen?

Jouw keuze voor de juiste zangdocent hangt er natuurlijk ook vanaf of je graag privéles wil volgen of liever zingt in een groep. Wanneer je kiest voor privézangles krijg je veel meer persoonlijke aandacht en zijn de lessen ook gebaseerd op jouw eigen vooruitgang. Dit is vooral fijn wanneer je pas begint, het kan namelijk best spannend zijn om voor een hele groep te zingen als je nog niet zo heel veel ervaring hebt.

 

Boek een proefles

Wanneer je verschillende opties open hebt staan is het vaak handig om een proefles te boeken. Hierbij kun je je zangcoach ontmoeten en kijken of je je op je gemak voelt. Er zijn vervolgens een aantal punten waar je op kan letten. Krijg je voldoende aandacht en voel je je echt op je gemak? Wordt er samen met jou gekeken naar wat je doelen zijn en wat je wil bereiken met de zanglessen? En vind je de omgeving waarin je les krijgt wel prettig? Krijg je voldoende uitleg en heb je na de eerste proefles misschien al wel de gouden tip gehad? Als je op al deze vragen ‘ja’ kan antwoorden dan heb jij dé perfecte zangcoach gevonden.

 

Zangles bij Het Vocaalatelier in Eindhoven

Als je zangles wil komen volgen bij Het Vocaalatelier in Eindhoven krijg je les van Patricia Smulders. Patricia is viervoudig(!) gediplomeerd. Ze is docent zang, docent schoolmuziek, docent muziek op schoot® en heeft het certificaat van Estill Voice Training (Certificate of Figure Proficiency). Ze volgt de studiedagen van Universal Voice, een interessante en zeer gedegen zangmethodiek. Ook heeft Patricia verschillende koordirectie certificaten. Ze werkt als: zangeres (hoge lyrische sopraan); docent zang (klassiek, pop en musical); koorcoach; workshopleider en als vervangend koordirigent. Een hele mond vol dus, maar aan ervaring geen gebrek.

 

Bij Het Vocaalatelier is het mogelijk om een losse les te boeken om te kijken of wij volledig bij jouw wensen en behoeften aansluiten. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of neem alvast een kijkje naar de mogelijkheden bij ons op de website.