• Langdurige coronaklachten? Zangtherapie helpt!

  Uit onderzoek van longartsen blijkt dat mensen met langdurige longklachten na covid geholpen zijn met zangtherapie. Datzelfde onderzoek meldt dat die zangtherapie volgen bij een zangdocent heel goed werkt en ook nog leuker is.

  Lees Meer

  Zangles en stemvorming na corona. Het VocaalAtelier is weer open!

  Eindelijk! Het heeft meer dan 1 jaar geduurd, maar Het VocaalAtelier Eindhoven is weer volledig open voor zangles en stemvorming!

  Lees Meer

  Stem herstel voor heesheid bij amateur zangers

  Volgens logopedist en KNO arts werkt de stem goed. De stembanden sluiten en de stem klinkt helder. En dan toch is er heesheid na een repetitie. Wat te doen? Een opsomming van oorzaken met adviezen die ook Corona patiënten kunnen helpen met herstel.

  Lees Meer

  Tarieven en tariefafspraken culturele sector

  Tariefafspraken zijn dankzij nieuwe wetgeving toegestaan. De Nederlandse muziek-beroepsverenigingen hebben een richtlijn vastgesteld.

  Lees Meer

  Pabo zanglessen. Educatieproject van Brabant Koor en Fontys

  Zanglessen op Pabo Fontys Hogescholen. Zangdocent Patricia beschrijft het ontstaan van het educatieproject en schrijft over de inhoud van de lessen aan de eerstejaars studenten.

  Lees Meer

  Rutter Magnificat

  Magnificat Rutter door Kamerata Zuid en Brabant Koor in Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Het is een feestelijk en vocaal aantrekkelijk stuk geschreven in 1990 voor kamerorkest, koor en twee solisten.

  Lees Meer

  Repertoire van Patricia Smulders

  Repertoire van Patricia Smulders bestaat uit grote koorwerken met orkest zoals: oratoria, opera, symfonieën en missen en ook uit a-capella koorwerken. De genoemde werken heeft Patricia als koorzanger (sopraan) uitgevoerd.

  Lees Meer

  Vrouwen Vocaal Ensemble zingt in repertoiredag vrouwenkoor

  Vrouwen Vocaal Ensemble zingt tijdens repertoiredag vrouwenkoor. Samen zingen: Hoe goed is dat voor lijf en leden? We zijn in november 2017 bij het Vrouwen Vocaal Ensemble van Patricia gestart: met zes zangeressen komen we iedere week bij elkaar en [...]

  Lees Meer

  Zangles voor koorzangers: ZING magazine februari 2018

  Zangles voor Koorzangers Kunnen koorzangers ook als koorzanger zangles nemen? En wat leren zij dan? Zangles voor koorzangers: lees het complete artikel op basis waarvan er in ZING magazine januari/februari 2018 in de rubriek KWESTIES.

  Lees Meer

  Koor coaching voor je koor: prachtige tips en adviezen

  Je zit in een koor of in het bestuur van een koor en bent op zoek naar een goede koor coach. Wij van Het Vocaalatelier zijn gespecialiseerd in het coachen van een koor, op een dynamische, professionele en toch leuke manier. Tips en adviezen.

  Lees Meer

  1 of page 5