De voordelen van privé zangles

Als je van zingen houdt is het belangrijk dat je samen met een gediplomeerd docent aan je zangtechniek werkt. Er zijn verschillende stijlen en methodieken, maar een goede stemtechniek is belangrijk om je stem gezond te houden. Veel zangers en zangeressen hebben nog nooit één enkele zangles gehad en dat is erg jammer! Met zangtechniek kun je namelijk zoveel meer doen. In dit artikel leggen wij de verschillende voordelen van het krijgen van prive zangles uit. Zien wij jou binnenkort?

Het ontwikkelen van een gezonde stemtechniek

We haalden het in de inleiding al even aan, een gezonde stemtechniek is net zo belangrijk als een goede fiets voor een wielrenner. Je kan immers ook geen Tour de France gaan fietsen, zonder dat je eerst hard getraind hebt. Voor iedere stijl zijn er verschillende methodieken toepasbaar welke echt per persoon verschillen. Zingen kan zwaar zijn voor je stem, maar het kan allemaal op een gezonde manier. Een zangdocent kan je helpen bij het ontwikkelen en aanleren van een gezonde stemtechniek.

De individuele vraag staat centraal

Het Vocaalatelier vindt het belangrijk dat jouw individuele vraag centraal staat tijdens de zanglessen. Of je nou komt voor solo zingen, een koorcarrière of stemvorming, wij geven lessen op maat die ook daadwerkelijk bij jou passen. Wil je meer vaardigheden ontwikkelen en werken aan interpretatie en afwerking? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres. Door naar prive zangles te gaan leer je je eigen stem beter kennen en bouw je ook meer zelfvertrouwen op. Je gaat samen kijken naar hoe jij nog beter kan worden.

Wat wil je leren en/of verbeteren?

Bedenk voordat je naar je eerste les gaat, goed wat je wil leren en verbeteren aan je huidige zangtechniek. Wat wil je bereiken? Heb je binnenkort een optreden? Of moet je auditie doen? Door jouw wensen en behoeften kenbaar te maken aan jouw zangdocent worden de lessen speciaal voor jou samengesteld en kunnen jullie samen sneller naar een doel toe werken. Dit kan bijvoorbeeld door een liedje mee naar de les te nemen wat je erg moeilijk vindt, maar wel heel graag zou willen kunnen zingen aan het einde van de lessen.

Prive zanglessen zijn spannend..

Als je prive zangles neemt, is dit toch net even anders dan groepslessen. Alle aandacht en ogen zijn op jou gericht dus het kan best wel spannend zijn de eerste paar keren. Een voordeel hiervan is dat de zangdocent alleen op jou gefocust is en je dus ook alle aandacht krijgt om jouw zangtechnieken te kunnen verbeteren. Bij Het Vocaal Atelier staat positiviteit dan ook voorop, fouten maken hoort erbij en van ieder foutje maken wij een kans om nog beter te worden in het doen wat je echt leuk vindt: zingen!

Wat kost het?

Bij Het Vocaalatelier heb je de keuze om 30 of 60 minuten les te volgen of een 10 lessenkaart af te nemen. Natuurlijk bieden wij ook andere lessen aan waarin zingen en zangtechniek centraal staan zoals Koorcoaching en Lax Vox.

Wil jij jouw stemtechnieken verder ontwikkelen en heb je een duidelijk doel voor ogen? Dan zien wij jou graag terug bij Het Vocaal Atelier in Eindhoven. In de prive zangles werken we aan de verschillende aspecten van het zingen: we doen stem oefeningen en werken zo aan omvang, adem en klankkleur, die passen bij de stijl die je wilt zingen (klassiek, musical en pop). De meeste tijd van de les werken we aan repertoire. Van te voren bespreken we jouw doelen en wensen en we evalueren de voortgang ongeveer twee keer per jaar. Zo houden we jouw vorderingen bij. Interesse in het volgen van prive zangles? Schrijf je dan hier in voor een geheel vrijblijvende proefles.