• Kinderzangles

  Vind je het leuk om te zingen dan kan dat bij het VocaalAtelier vanaf groep 2. Je krijgt privéles en gaat heel veel liedjes zingen en je leert een beetje over toonhoogte, ritme en hoe je het beste jouw stem gebruikt. 

  Vanaf groep 3 kan je ook muzikale vaardigheden leren zoals ritme, van blad zingen en basisbegrippen. Daarvoor gebruiken we methode Nachtegaal. Een methode speciaal voor kinderen geschreven door de oprichter van koorschool Nieuw Vocaal Amsterdam. Bekijk het YouTube filmpje van Kato waarin ze zingt uit de methode Nachtegaal. 

  Methode Nachtegaal is niet verplicht hoor, als je alleen zingen wilt is dat ook goed. Maar als je later iets met zingen of muziek wil doen zoals een talentshow, muziek voor je beroep of je wilt gewoon zingen, dan kan je het niet vroeg genoeg leren. Muzikale vaardigheden is voor zingen net zo belangrijk als lezen en rekenen in het gewone leven. 

  Zingen en ook nog muziekles en noten leren lezen, daar heb je je hele leven plezier van. 
  Luister eens naar Sofiya, zij zingt in een les een liedje van blad op de eerste 5 notennamen: do re mi fa sol. Ze is 6 jaar oud. 

  Wil je misschien in een kinderkoor? Af en toe geeft het VocaalAtelier een kinderkoor project onder de noemer "Zingen is leuk. Samen zingen leuker!

 • Solf├Ęge les met de methode Nachtegaal