Koor coaching voor je koor: prachtige tips en adviezen

Je zit in een koor of in het bestuur van een koor en bent op zoek naar een goede koor coach. Wij van Het Vocaalatelier zijn gespecialiseerd in koor coaching voor je koor, op een dynamische, professionele en toch leuke manier. In dit artikel geven wij je tips en adviezen om de juiste koor coach te vinden. Weet jij al waar je rekening mee moet houden?

Een koor is een groep van ongeveer twaalf zingende leden, die in minimaal twee stemmen zingen. Zo’n grote en dynamische groep heeft vaak een stuk meer training en structuur nodig dan een kleinere zanggroep of individu. Dankzij de kracht van koor coaching kan ook een grotere groep zangers en/of zangeressen een geweldig team vormen, waar de stemmen elkaar versterken, in plaats van storen. Maar hoe vind je de juiste koor coach voor jullie koor?

1. Zoek naar de klik

Ieder succesvol koor heeft wel een bepaalde band met elkaar. Persoonlijk, emotioneel of vocaal. Zonder die klik is het lastig om het uiterste uit alle zijn of haar kwaliteiten te halen. Ook de klik tussen de coach en de groep zangers en/of zangeressen is essentieel in koor coaching voor je koor. Indien de klik niet aanwezig is, kan de coach veel lastiger overbrengen wat normaal een stuk makkelijker gaat. Hoe doe je een bepaalde oefening? Het gevoel dat een koor coach goed kan overbrengen, moet ook binnenkomen bij de groep. En daarvoor is een klik nodig. Indien die er niet direct is betekent dit overigens ook niet dat die klik er niet meer gaat komen, gun het ook wat tijd. Zo’n klik kan naar verloop van tijd altijd nog ontstaan.

2. Vind een professionele coach

Er zijn genoeg mensen die kunnen zingen. Een koor coach heeft, naast het beheersen van zijn of haar stem ook nog vele andere kwaliteiten nodig. Hoe houd je zo’n grote groep in ‘bedwang’ en hoe breng je alle informatie op de juiste manier over?

3. De oefeningen zijn essentieel

Een koor coach is niet alleen van belang om ervoor te zorgen dat er de juiste dynamiek in de groep ontstaat, maar een koor coach is er ook om de mogelijkheden en onmogelijkheden van het koor te testen en te laten zien. Zodra jullie weten wat je wel, en wat je beter niet kunt doen, is de kwaliteit van de zang een stuk sterker.

Uiteraard weten wij van Het Vocaalatelier precies welke oefeningen nodig zijn in welke fase. Aan de slag met een koor coach Willen jullie ontdekken wat een koor coach van Het Vocaalatelier voor jullie koor kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken dan graag alle mogelijkheden met jullie en komen graag eens langs om kennis te maken. Zo weten we snel genoeg of die klik kan ontstaan, en kunnen jullie beoordelen of wij de juiste professionals zijn die jullie zoeken.

Benieuwd welke oefeningen wij zoal uitvoeren, wie eerder koor coaching heeft gevolgd bij ons en/of heb je andere vragen? Hier lees je hoe koorcoaching in zijn werk gaat. Andere vraag over coaching voor je koor? Laat het ons weten, wij helpen jullie graag!