• KoorCoaching

  Koorcoaching van Het VocaalAtelier wordt gegeven aan koren die aan de kwaliteit van de zangers willen werken. Dat kan in de vorm van een aantal lessen of een workshop. De invulling van de koorcoaching wordt in overleg samengesteld.

  Patricia Smulders, Bachelor of Arts, is conservatorium afgestudeerd. Lees uitgebreid over Patricia's studie en ervaring

  Hoe gaat dit in zijn werk?
  Nadat je contact hebt opgenomen bespreken we telefonisch wat de vraag is en wat mijn mogelijkheden en advies is. Daarna komt Het VocaalAtelier een repetitie bezoeken om kennis te maken. Na het repetitiebezoek maakt Patricia coaching plan waarmee ze aan het werk gaat met de koorleden. Meestal is de coaching op de locatie en voorafgaand aan de repetitie of tijdens een studiedag.

  Opties
  Workshop: Een workshop is eenmalig en er wordt met het hele koor gewerkt. Vaak duurt de workshop 1 uur, maar anders kan ook. Bijvoorbeeld één of meer workshops tijdens  een studiedag.

  Een serie lessen: Een coaching traject bestaat uit een serie lessen. Die kunnen voor het hele koor zijn of voor een deel van het koor. Vaak is dat een aantal weken achter elkaar voorafgaand aan de repetitie.

  Deel van het koor: Soms wil het koor (nieuwe) leden scholen en is de koorcoaching alleen voor die koorleden. Doel is dat de leden vaardigheden leren zodat ze snel hetzelfde niveau als het koor gaan krijgen.
  De reden kan ook een bepaald repertoire stuk zijn waarin een deel van het koor moet worden bijgeschoold.

  Stemgroep lessen: Een goede optie voor kwaliteitsverbetering is de stemgroepen apart scholen. Het voordeel is dat er gewerkt kan worden aan de specifieke eigenschappen van de stemgroep. Zo hebben bijvoorbeeld de tenoren andere aanwijzingen nodig dan de alten.