Ralph Vaughan Williams – Dona Nobis Pacem

Aanstaande 4 september 2016 zing ik met het Brabant Koor en de Philharmonie Zuidnederland de prachtige en indrukwekkende cantate Dona Nobis Pacem Van Ralph Vaughan Williams op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten tijdens Liberation Concert Margraten, de herdenking aan de 8301 gevallen Amerikaanse militairen die ons ten koste van hun leven vrede hebben bezorgd en hebben bevrijd van de 2e Wereldoorlog. Deze 8301 jongens (en meiden) zijn gesneuveld voor de bevrijding van Limburg.

Dona Nobis Pacem, het stuk

Dona Nobis Pacem (Geef ons vrede) is een indrukwekkend stuk over oorlogszucht, bloedvergieten, een vader en zoon die naast elkaar slachtoffer worden. Het slot gaat over verzoening. Een actueel thema dat mij laat nadenken over huidige politieke gebeurtenissen en menselijk drama.

Luister vanaf deel IV: ‘Dirge for two veterans’ (lijkzang voor twee veteranen). Als je tijd hebt, kom dan naar Margraten zondag.
Toegang is gratis; 15:00 uur. Amerikaanse begraafplaats. Kom op tijd!
Alle info op Margraten Eerbetoon

Heb je interesse in het nemen van zangles. Het VocaalAtelier is een plek waar zangles voor koorzangers een belangrijke plaats in neemt. 
We horen graag van je!