Tromp Concours & Carmina Burana

“Koorklank aangenaam en veerkrachtig” en: “De klank had vocale expressie en dynamiek“, schrijft Marjolein Sengers in het Eindhovens Dagblad als reactie op het concert van 19 december 2016 in het Muziekgebouw Eindhoven.

Voor koor, solisten, twee piano´s en zes slagwerkers

 

Carmina Burana is een niet-middeleeuwse compositie in geheel eigen stijl. Orff selecteerde in 1935 een aantal liederen uit de middeleeuwse Carmina Burana en schreef er zijn eigen muziek bij. Naast de muziek schreef hij ook een licht programma. De ondertitel was dan ook: Profane liederen gezongen door solisten en koor, begeleid door instrumenten en magische beelden. Orff schreef het stuk origineel voor solisten, koor, twee vleugels en slagwerk, en in deze originele versie voeren wij het uit op 19 november 2019 bij de finale van het Tormp Concours in het Muziekgebouw Eindhoven.
Later herschreef Orff de instrumentatie van Carmina Burana naar één voor een geheel symfonieorkest. Op 8 juni 1937 was de wereldpremière in de opera van Frankfurt.

Lees meer over de Carmina Burana op Wikipedia

Concert is onderdeel van de serie TROMP Percussion Eindhoven

TROMP Percussion Eindhoven

 

Gevestigde internationale namen zijn het inmiddels, die van de Jussens. Ze ontmoeten Dominique Vleeshouwers en andere laureaten van het internationaal gerenommeerde TROMP slagwerkconcours in één van de meest populaire werken van de 20e eeuw. Deze nieuwe generatie van topmusici tilt dit intense, spectaculaire koorwerk gegarandeerd naar nieuwe hoogten in de internationaal geprezen akoestiek van onze concertzaal. Compleet met koor en kinderkoor!

Ontdek de internationale slagwerktop!

Eens per twee jaar komen de grootste slagwerktalenten uit de hele wereld naar Muziekgebouw Eindhoven voor de TROMP International Percussion Competition. Dit is het enige tweejaarlijkse concours voor soloslagwerk ter wereld. TROMP festival presenteert gelijktijdig slagwerk in al zijn facetten: van klassiek tot pop, met toptalent naast de grootste namen in bijzondere bezettingen en locaties.
www.tromppercussion.nl

Zangles voor koorzangers

Patricia is een ervaren en professionele koorzanger en bevoegd zangdocent. Heb je interesse om als koorzanger bij te leren en eventuele een overstap naar een ander koor te maken? Moet je auditie doen?

Dan ben je bij Patricia aan het goede adres. Interesse? Stuur dan een bericht of bel.

Lees ook eens het artikel op basis waarvan er een artikel in ZINGmagazine heeft gestaan.