Vrouwen Vocaal Ensemble

Koorproject GREED IS GOOD, SHARING IS BETTER

In 2024 ben ik koorrepetitor van het project met koor en orkest van CoMa Eindhoven.

GREED IS GOOD, SHARING IS BETTER is geschreven voor koor en orkest. Voor het (kamer-)koor zoeken wij sopranen, alten, tenoren en bassen. Het is een 6 minuten durend stuk van de Eindhovense componist Mark Hendriks. Het geheel komt onder leiding te staan van dirigent Lucas Vis.

Er komen drie koorrepetities plus twee repetities samen met het orkest. Alle repetities zijn op zaterdagochtend: 11, 18, 25 mei en 15 en 22 juni 2024. De locatie van de repetities wordt later bekend gemaakt.

CoMa Eindhoven

CoMA staat voor: Conteporary Music for All. Het orkest uit Eindhoven bestaat uit gevorderde amateurs die met een beperkt aantal repetities een concertprogramma met complexe stukken instuderen. Veel van onze musici hebben ruime ervaring in het klassieke repertoire. Het leuke van CoMA is de uitdaging om composities te spelen van hedendaagse componisten, iets waar de meeste amateurorkesten niet aan toekomen.

Koor

Voor het (kamer-)koor zoeken wij sopranen, alten, tenoren en bassen die in staat zijn om hun partijen thuis goed voor te bereiden. Het kan zijn dat je voor een auditie wordt uitgenodigd.

Bladmuziek en studiemateriaal wordt ter beschikking gesteld.

Naast het 6 minuten durend stuk met koor en orkest zingen we ook een kort modern stuk voor koor a-capella.

Aanmelden

Aanmelden, contact en informatie alleen via de website van het orkest CoMa (je wordt doorgelinkt naar CoMa Eindhoven).

Het CoMa concept

Hedendaagse muziek die door amateurs wordt gespeeld is tamelijk uniek! Het concept van CoMA komt uit Engeland en de naam is een afkorting van Contemporary Music for All. CoMA werd in 1993 opgericht om muzikanten van alle niveaus in staat te stellen actief deel te nemen aan hedendaagse muziek. Het beschikt over een nationaal netwerk van instrumentale en vocale ensembles en een groeiend internationaal programma. De unieke muziekcollectie van honderden werken bevat enkele van de meest opwindende en lonende nieuwe muziek die vandaag de dag wordt gemaakt en is een bron van onschatbare waarde voor professionele, amateur- en jeugdensembles. Zie www.coma.org.

Er zijn twintig ensembles bij CoMA aangesloten: zestien in Groot-Brittannië, een in Ierland, een in Berlijn en sinds 2013 CoMA Maastricht. CoMA-ensembles werken veelal met ‘open scores’: composities voor orkesten met wisselende bezetting en grootte.  Behalve stukken uit de CoMA-bibliotheek spelen we ook vaak nieuw werk van Nederlandse componisten.


Onderstaand vrouwenkoor project is verlopen

Aanmelden voor het Brahms vrouwenproject kan niet meer

Vrouwen Vocaal Ensemble

Het Vrouwen Vocaal Ensemble is een initiatief van Het VocaalAtelier. Het is een Eindhovens projectkoor waarin leerlingen van Het VocaalAtelier en ook niet-leerlingen samen zingen. Het is een ideale manier om mooie meerstemmige stukken te zingen én aan je vocale en muzikale vaardigheden te werken in een klein ensemble!

2023 Brahms project

Repetities zijn twee wekelijks op vrijdag avond 19-21 uur in de kapel van de Grote Beek.

Tussen de 10 en 12 repetities in april, mei, september en oktober.

Er wordt een aanwezigheid van 80% verwacht

Concertdata in overleg in november en begin december 2023

Nieuwe deelnemers

Heb je koorervaring en zangles (gehad)? We willen graag uitbreiden naar 19 vrouwen. De toelating tot het ensemble bestaat uit het doen van een auditie waarin praktische muzikale vaardigheden en de stemkwaliteit worden getoetst.

Om mee te doen ben je sowieso in staat de muziek zelfstandig voor te bereiden.

Wat we doen

We werken aan bijna alles dat te maken heeft met zingen en ensemblezang, zoals:
meerstemmig stukken instuderen
ensemble technieken;
vocale en muzikale vaardigheden;
veel zingen in een goede sfeer;
werken aan leuke en gevarieerde meerstemmige muziek voor vrouwenkoor;
stukken fine-tunen voor presentatie/concert

Bezetting

Het Ensemble is een kleine groep enthousiaste vrouwen van alle leeftijden die allemaal graag meerstemmige stukken zingen. In het Vocaal Ensemble integreren we ensemble zang en vocale scholing. En we sluiten af met een huiskamerconcert.

Het koor wordt samengesteld met 4 stemvakken:
Hoge sopranen, sopranen, mezzo-sopranen en alten.

Het Vrouwen Vocaal Ensemble

Voor elk project zoeken we nieuwe zangers. Kan je zelf studeren en ben je een:


Hoge-Sopraan
Sopraan
Mezzo-Sopraan
Alt

LAAT VAN JE HOREN!

Bekijk ons Privacybeleid (opent in een nieuw tabblad zodat jouw ingevulde gegevens bewaard blijven)

De prachtige canons voor vrouwenkoor van Brahms
Drei Geistliche Chöre