Wat is de Lax Vox methode?

Veel zangers en sprekers die de Lax Vox methode toepassen zijn zeer enthousiast omdat zij merken dat hun stem erg snel herstelt en dat ze gemakkelijker zingen na het gebruik van de Lax Vox methode. Bij het Vocaalatelier in Eindhoven verbeter je in 6 lessen de klankkwaliteit van je stem. Maar wat is Lax Vox nog meer? Wat moet je verder weten?

Voor wie is de Lax Vox methode interessant?

Voor zangers is Lax Vox een ideaal middel om te werken aan de klankkwaliteit, draagkracht en ademgebruik. Ook voor mensen met stemproblemen heeft het trainen met Lax Vox veel te bieden.

Door logopedisten en KNO artsen is Lax Vox een aanbevolen middel voor het verbeteren van de zang- én spreekstem. Lax Vox wordt tevens veel gebruikt door zangers die hun stem intensief gebruiken, zoals professionals, Conservatorium studenten én docenten. Ook bij talentshows als The Voice of Holland. Het was bijvoorbeeld te zien op RTL 4 in november 2015, bij Witteman en bij Bloed, Zweet en Aria’s in januari 2016

Wat is Lax Vox precies?

Lax Vox wordt ook wel: ‘stem therapie’ of ‘Voice Therapy’ genoemd. Met een speciale flexibele slang blaas je bubbels in een flesje water. Bij het blazen maak je geluid en doe je stemoefeningen. Door de weerstand die het bubbelen in het water veroorzaakt, leren de stembanden met een betere ademdruk en ademstroom geluid te produceren. Tevens heeft het een positief effect op de stemplooien. Door een betere verhouding tussen ademstroom en ademdruk leer je zingen zonder stemproblemen én een betere klankkwaliteit ontwikkelen.

Wat is de Lax Vox methode? Stemtraining met water

“De Voice Bubbling Therapy (VBT) blijkt een therapievorm te zijn die ingezet kan worden ter preventie van stemstoornissen, bij stemrevalidatie of stemtraining en voor het optimaal gebruiken van de stem. Daarmee is de VBT een welkome aanvulling op reeds langer gebruikte en bekende methoden.”– Logopedie nummer 10, 10 oktober 2014

Interesse in onze Lax Vox trainingen?

Bij Het Vocaalatelier in Eindhoven kun je al jarenlang terecht voor de Lax Vox methode. Wij hebben reeds al velen zangers, sprekers en koren succesvol geholpen. Bent u benieuwd wat de Lax Vox methode voor u of uw groep kan betekenen? Neem dan contact op met ons zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Benieuwd naar het effect van de Lax Vox methode?

Benieuwd naar het verschil tussen Lax Vox en andere methoden?