Zanglessen HBO Logopedie

Verslag van de lessen vocale- en muzikale vaardigheden en zangtechniek aan studenten logopedie Fontys paramedische hogeschool Eindhoven.

Vandaag start ik met een serie van 9 zanglessen (muzikale en vocale vaardigheden) aan de HBO Logopedie opleiding van de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Met in mijn tas 5 liedjes en een heleboel opdrachten voor de studenten Logopedie.

De zanglessen vocale vaardigheden

In de lessen zijn aan bod geweest het verschil tussen spreken en zingen in stemgeving en adem gebruik. We zingen meestal boven onze spreekstem en langer op één adem dan bij het spreken en dat vraagt iets anders van ons. Om in de logopedie met cliënten te kunnen werken zijn er bepaalde muzikale/ vocale vaardigheden nodig zoals het voorzingen en overnemen van toonhoogtes en het kunnen treffen van verschillende intervallen. Middels een aantal canons en enkele liederen hebben we die vaardigheden getraind. Wat zijn ze aan het werk en hebben ze veel gezongen. De studenten vonden het erg leuk om te zingen en waren heel erg leergierig. Dat ze het erg leuk vonden om te zingen gaf een geweldig resultaat.

Naast zangdocent ben ik ook Schoomusicus, 1e graads bevoegd voor het geven van muzieklessen op scholen. Met alles wat ik heb gedaan ben ik een combinatie van Docent Muziek, zanger, koorzanger, koorcoach en dirigent. Een combinatie waarin ik bij deze lessenserie op de Fontys alle eigenschappen kon combineren. En dat is wel heel erg leuk!

Ook geïnteresseerd in mijn lessen? neem dan contact op of kijk eens op een van mijn andere pagina’s